Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Το δικό μου παραμύθι της προεκλογικής εκστρατείας: Γιατί θα ψηφίσω (ΣΥΡΙΖΑ

















)

Για να είμαι τίμιος απέναντί σου πρέπει να σου ξεκαθαρίσω τις δύο αρχές που καθορίζουν την πολιτική και την κοινωνική μου στάση.
http://keipi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_14.html
Είμαι αναρχικός.


Δεν πιστεύω στη βία.

Σαν αναρχικός επιδιώκω μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, αυτονομίας και αλληλεγγύης σε αρμονία με την φύση. Σαν άνθρωπος που έχει εκτιμήσει ότι η βία παράγει στις κοινωνίες μόνο φοβικά και προσωρινά ιστορικά αποτελέσματα
(*) επιδιώκω να συνδημιουργήσω αυτήν την κοινωνία με πρόσωπα που έχουν -τουλάχιστον-
την διάθεση να επανεξετάσουν την προσωπική και την κοινωνική τους στάση και να την αλλάξουν προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Γιατί θα ψηφίσω:

Πιστεύω ακράδαντα ότι αν οι εκλογές μπορούσαν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό θα ήταν παράνομες. Και αναγνωρίζω ότι όπου συνέβη αυτό, το σύστημα φρόντισε να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση και να την αντικαταστήσει με μια δικτατορία για να διασωθεί. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που εμφανίζονται στην Λατινική Αμερική είναι πολύ πρόσφατες για να δημιουργήσουν ιστορικό παράδειγμα.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι οι εκλογές αλλάζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθεί η δυναμική μιας κοινωνίας. Και είναι εντελώς διαφορετικό ένα πλαίσιο που αναγνωρίζει την ανθρώπινη ιδιότητα σε όλους τους ανθρώπους από ένα άλλο που την αποδίδει αποκλειστικά με φυλετικούς, θρησκευτικούς ή οικονομικά χρησιμοθηρικούς όρους(**). Είναι επίσης εντελώς διαφορετικό ένα, έστω και κατ' επίφαση, δημοκρατικό πλαίσιο με κατοχυρωμένες ατομικές ελευθερίες από το πλαίσιο "έκτακτης ανάγκης" που προωθείται από τις αρχές του 21ου αιώνα(***).

Θα ψηφίσω γιατί θέλω να κατοχυρώσω ένα πλαίσιο που να μου επιτρέπει να απευθύνω τις απόψεις μου σε ολόκληρη την κοινωνία (ακόμα κι αν δεν καταφέρνω να την "ξυπνήσω") κι όχι μονάχα σε μια μικρή (και de facto εκτός νόμου) μερίδα της.

Θα ψηφίσω ακόμα γιατί δεν θεωρώ ότι η αποχή, όσο μεγάλη κι αν καταγραφεί αυτή την χρονική στιγμή, έχει την ικανότητα να απονομιμοποιήσει το σύστημα εκπροσώπησης και φυσικά την κυβέρνηση που θα προκύψει. Η δικαιολογία των νεκρών που δεν έχουν διαγραφεί από τους εκλογικούς καταλόγους, αλλά και της πρόσφατης αύξησης της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό, είναι έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Γιατί θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ:

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε κατά την άποψη μου μια τεράστια πολιτική απρέπεια υποκλέπτοντας οπτικό και άλλο υλικό που κατέγραψε η ομάδα multimedia της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος, είναι -στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία- η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορώ να ψηφίσω. Και το γεγονός ότι φαίνεται να έχει μια πιθανότητα κυβερνητικής προοπτικής μετράει στα υπέρ του.


Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλω να ξεμπλέξω οριστικά με την "Αριστερή Κυβέρνηση". Αν δεν καταφέρουν και τώρα να την σχηματίσουν το ΚΚΕ, η ΔΗ.ΜΑΡ. και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να μου κάνουν την χάρη να πάνε κάπου να ψοφήσουν ήσυχα. Κανένας δεν θα τους χρειάζεται πια και σε καμία δεν θα λείψουν...

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί με την τρομακτική διόγκωσή του, ανακάτεψε τον βυθό του βάλτου της πολιτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Και με την επιλογή του να ξαναπάει σε εκλογές, έφερε στην επιφάνεια την απόλυτη σαπίλα αυτού του βάλτου. Μ' αρέσει να βλέπω το πανικόβλητο βλέμμα "επαγγελματιών της πολιτικής" που κινδυνεύουν, για πρώτη φορά στα σοβαρά, να βγουν στην ανεργία. Μ' αρέσει να ακούω ότι "έγκριτες τηλεπαρουσιάστριες" πουλάνε τις διαμερισματάρες τους στο Κολωνάκι. Θέλω να μυρίσω κι άλλη από την τσίκνα που βγάζουν τα "τσιράκια" που "καίγονται" να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Θέλω να γευθώ την γλύκα του εξοστρακισμού ή της "εθελούσιας εξορίας" όσων γάμησαν αυτόν τον τόπο και δολοφόνησαν "αυτοκτονώντας" τους συντρόφους μου.


Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύω ότι αν είναι να γαμηθούνε όλα, είναι καλύτερα να γαμηθούνε καλοκαίρι. Η αυτοοργάνωση είναι πιο εύκολη το καλοκαίρι, όλος ο κόσμος είναι έξω, θα την βρούμε την άκρη να κρατηθούμε όλοι ζωντανοί αν μας κόψουνε την πρέζα της δόσης οι τροϊκανοί. Δεν θα ψάχνουμε να βρούμε τους πεθαμένους από το κρύο γέρους μέσα σε διπλοκλειδωμένα διαμερίσματα με πόρτες ασφαλείας.


Και για να μην το κουράζω άλλο, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί με μια ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά προσωπικά θα έχω μόνο μία από τις παρακάτω τρεις επιλογές. Να φύγω μετανάστης, να γίνω αυτόχειρας ή να καταλήξω δολοφόνος.




(*) Το σκεπτικό μου είναι ότι όταν βιάζεις ένα πρόσωπο να αλλάξει συνείδηση, το αποτέλεσμα είναι ένας ψυχικός καταναγκασμός που λειτουργεί σαν τραύμα. Αν στην συνταγή προστεθεί αίμα και νεκροί, τότε αυτοί που συνδημιουργούν την κοινωνία είναι πολωμένοι μέχρι θανάτου. Εν ολίγοις, η κάθε επανάσταση γεννά την παλινόρθωσή της. Μπορεί να είναι λάθος, τσεκάρισέ το κι εσύ.

(**)Η στάση της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους μετανάστες είναι, κατά την γνώμη μου, ακριβώς αυτή. Συμπαθή κατοικίδια όταν τους εκμεταλλεύεται, βλαβερά ζωύφια όταν δεν τους χρειάζεται πια. Σήμερα ισχύουν και τα δύο, ταυτόχρονα. Η μετανάστρια με την οποία έχουμε συχνή χρησιμοθηρική επαφή είναι "κακομοίρα", ο άγνωστος αφρικανός μικροπωλητής δυνάμει "εγκληματίας". Υπό αυτή την οπτική η Ελλάδα είναι ρατσιστική χώρα. Κι αυτό για τσεκάρισμα.

(***)Η ταχύτητα με την οποία ψηφίστηκε το Patriot Act (που είναι το "πατρόν" που πάνω του κόβονται και ράβονται όλα τα επόμενα περιοριστικά της ελευθερίας νομοσχέδια και δημιούργησε το ψευδοδίπολο "ασφάλεια εναντίον ελευθερίας") υποψιάζει πως ήταν ήδη έτοιμο και περίμενε την ευκαιρία να εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες