Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

"Κακό φεγγάρι βγήκε"




Την Τρίτη που μας πέρασε (17 Σεπτεμβρίου) γκρίνιαζα στο μέιλ που έγραφα σ΄έναν φίλο μου οτι έχω τρεχάματα και τέτοια. Μου απάντησε: «Ψυχραιμία μέχρι την Παρασκευή που θα έχει περάσει η Πανσέληνος που είναι ιδιαίτερα σκληρή. Αν δεν ξεκινήσει ο 3ος παγκόσμιος, όλα θα πάνε καλά (λέμε τώρα ...).»
Ξανακοίταζα την απάντησή του Τετάρτη πρωί, έχοντας μόλις διαβάσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη κι ανατρίχιασα –μπορεί κιόλας να ήμουν ήδη ανατριχιασμένος από την ίδια τη δολοφονία… Θα σου φανεί ηλίθιο (και μάλλον είναι) αλλά η πρώτη μου σκέψη ήταν: «ευτυχώς που δεν κέρδισε χτες ο Θρύλος –γιατί θα ένιωθα άθλια αν είχα κάποιο λόγο να είμαι χαρούμενος μια τέτοια μέρα».  Το ρεζουμέ αυτής της κατακερματισμένης διήγησης είναι οτι πρέπει να ακούω προσεκτικότερα αυτά που λένε οι φίλοι μου γιατί είναι πιθανό να βλέπουν μακρύτερα από μένα.

Λάθος –το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι οτι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε από έναν φασίστα (άλλο άνθρωπος και άλλο φασίστας –να τα ξεχωρίζουμε αυτά) με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν οι φασίστες να κάνουν τις δουλειές τους –ύπουλα και θρασύδειλα, 20 φασίστες κάνανε πλάτες σε έναν μαχαιροβγάλτη για να σφάξει έναν άοπλο.

Γιατί έτσι είναι οι φασίστες.
Δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη των πράξεών τους (όπου πράξεις διάβαζε εγκλήματα), δεν έχουν πρόβλημα να αποκηρύξουν αυτά που πιστεύουν, δεν έχουν πρόβλημα να πουλήσουν τους δικούς τους –στα πλαίσια ενός απλουστευτικά βλακώδους (αλλά απέραντα βολικού)  ιησουιτισμού  σύμφωνα με τον οποίο: «ο Αγών αγιάζει τα μέσα».

Έτσι είναι οι φασίστες.
Τους ρωτάς «τι ώρα είναι» και σου απαντάνε «σας ξέρουμε καλά όλους εσάς τους υπηρέτες των Εβραίων, τους άπλυτους αριστερούς» -γιατί το κάνουν αυτό; Επειδή έτσι τους έχουν μάθει οι Αρχηγοί τους –να απαντάνε στην ερώτηση με εκτόξευση κατηγορίας, να αποπροσανατολίζουν  την κουβέντα ώστε να μη χρειαστεί να επιχειρηματολογήσουν. Γιατί οι μαλακίες που λένε δεν στέκονται με επιχειρήματα ούτε απέναντι σε παιδί δημοτικού. Δοκίμασέ το –πες σ΄ένα παιδάκι Δημοτικού οτι το μαυράκι που παίζει δίπλα του είναι ηλίθιο λόγω ράτσας και σκοπεύει να του κάνει κακό -κι αν δεν πέσει κάτω το παιδάκι Δημοτικού να σε φασκελώνει με χέρια και πόδια, έλα να μου το πεις. Κι επειδή έτσι είναι οι φασίστες, κατανοείς πιστεύω, την αισχρότητα της θέσης: «να τους φέρουμε σε διάλογο, να τους ξεφτιλίσουμε».

Έτσι είναι οι φασίστες.
Αποσκοπούν στην εξουσία για να ικανοποιήσουν τα απωθημένα τους (άλλωστε η πίστη σε φασιστικά ιδεώδη είναι σοβαρή ένδειξη ύπαρξης ψυχολογικών προβλημάτων) και δεν τους νοιάζει τι θα χρειαστεί να κάνουν για να γευτούν ένα μερίδιό της. Δεν έχουν πρόβλημα να συμμαχήσουν με οποιονδήποτε –ότι κι αν είναι αυτός, αρκεί να τους δώσει ένα κοκαλάκι εξουσίας να γλείφουν (γιατί λίγες ήταν οι φορές που, ιστορικά, κατέκτησαν την εξουσία –συνήθως λειτουργούν σαν όργανα υποστήριξης της εξουσιαστικής κάστας). Στην Κατοχή συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, μετά συνεργάστηκαν με τους Δεξιούς και σήμερα στην ίδια ακριβώς συνεργασία αποσκοπούν (κι ας λένε το αντίθετο –είπαμε, δεν έχουν πρόβλημα να αποκηρύττουν τα πιστεύω τους). Κι αν αύριο ανέβει στην εξουσία ένα κομμουνιστικό κόμμα, ας πούμε, και πάλι δεν θα έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν μαζί τους. Το έχουν άλλωστε αποδείξει στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ κι αν δεν το πιστεύεις ψάξε στο παρελθόν των επικεφαλής των φασιστικών κομμάτων εκεί πέρα. Αν δε σου βγουν οι περισσότεροι πρώην ασφαλίτες που δούλευαν στα παραρτήματα της Κα Γκε Μπε να μου τρυπήσεις τη μύτη.

Λένε οτι η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα των Μνημονίων, δηλαδή της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και της φαυλότητας των κομμάτων που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια –λένε μαλακίες. Κι αυτοί που λένε τέτοια πράγματα κάνουν το ίδιο ακριβώς με τους φασίστες  -αποπροσανατολίζουν την κουβέντα, ανοίγουν τόσο το θέμα της ώστε στο τέλος να μην μπορεί να βγει άλλο συμπέρασμα πέρα από το «όλοι ίδιοι είναι, όλοι τα ίδια κάνουν, τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς –πάμε για καμιά φραπεδούμπα τώρα;» Πού έγκειται η αισχρότητα του παραπάνω επιχειρήματος; Να στο εξηγήσω –αν και νομίζω οτι το καταλαβαίνεις κι από μόνος σου:
Αν ο ελληνικός λαός ήθελε να αντισταθεί στη φτωχοποίηση που του επιβάλλουν θα πήγαινε προς τ΄αριστερά ρε γελοίοι –όχι προς το φασισμό. Αν ήθελε να αντισταθεί στα Μνημόνια θα στήριζε τα αριστερά κόμματα που ζητάνε την κατάργησή τους κι όχι τους φασίστες που αποδεδειγμένα στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία βρίσκονται πίσω από αυτά. Ποιος είναι τόσο μαλάκας ώστε να υποστηρίζει (γιατί να το πιστεύει –αποκλείεται) οτι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Χρυσής Αυγής θα καταργούσε το Μνημόνιο; Ποιο αντιμνημονιακό ψήφισμα στήριξε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή τόσον καιρό που είναι μέσα; Εκτός αν η πρόταση για απαλλαγή από φόρους όσων εφοπλιστών έχουν ελληνική σημαία στα πλοία τους, ή η καταψήφιση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πώληση της Αγροτικής είναι αντιμνημονιακές πράξεις!
Και μη μου πεις ρε σιχαμένε: «μήπως θα καταργήσουν το Μνημόνιο τα κόμματα της αριστεράς;» Μην γίνεις για μια ακόμα φορά φασίστας γιατί:
α) το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν τα κόμματα της Αριστεράς που δεν ψήφισες, το θέμα είναι τι κάνει και τι θα κάνει το κόμμα που ψήφισες.
β) ακόμα κι αν δεχτούμε οτι τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς είναι «μια από τα ίδια» με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, εσένα η αντίδρασή σου είναι να ψηφίσεις τους μισθωμένους μπράβους της Δεξιάς; οργανώσου στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή βγες στους δρόμους μόνος σου και πάλεψε να ρίξεις αυτό που σε ενοχλεί –γιατί όταν ψηφίζεις τους μπράβους, ψηφίζεις μαζί και τ΄αφεντικά τους, τόσο απλό είναι!

Έχεις προβλήματα και περιμένεις να στα λύσει η Χρυσή Αυγή; Τι προβλήματα;
-Δε γουστάρεις μετανάστες; Ωραία, βάρεσαν κάτι ταλαίπωρους που τους πέτυχαν μόνους τους οι φασίστες και μετά; Σταμάτησε η παράνομη μετανάστευση; Μειώθηκε έστω; Μειώθηκε βεβαίως –αλλά αυτό συνέβη επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πια δουλειές και δεν κυκλοφορεί χρήμα –δεν μειώθηκε επειδή οι γαμημένοι φασίστες χαράξανε αγκυλωτό σταυρό σ΄ένα μελαμψό παιδάκι! Τι μειώθηκε με τη δράση των Χρυσαυγιτών; Ο τουρισμός. Επειδή, όταν βλέπει ο άλλος, ο κίτρινος, ο μαύρος, ο μουσουλμάνος, ο ομοφυλόφιλος, ο «διαφορετικός» με μια κουβέντα (και λάβε υπόψη σου πώς οι προηγούμενες περιγραφές αφορούν μόνο πολίτες των ΗΠΑ) οτι σ΄αυτή τη χώρα μαχαιρώνουν τους «διαφορετικούς» –ηλίθιος είναι να έρθει και ν΄αφήσει τα ωραία του λεφτά;
-Δε γουστάρεις τους φαύλους πολιτικούς; Εντάξει –αλλά η Χρυσή Αυγή τους γουστάρει. Και να τα χειροφιλήματα και οι υποκλίσεις στη Μπακογιάννη, να οι ύμνοι στους γερμανοτσολιάδες που στελέχωσαν τις Δεξιές κυβερνήσεις μέχρι τον θάνατό τους, να οι ύμνοι στους χουντικούς, τα απομεινάρια των οποίων έχουν βολευτεί μια χαρά στις τελευταίες κυβερνήσεις της Ν.Δ. σε θέσεις συμβούλων… Άρα λοιπόν, το πρόβλημά σου είναι όλοι εκτός των Δεξιών!  Να τα λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους.
-Δεν γουστάρεις όσους επιβουλεύονται την μεγάλη ιδέα του ελληνικού έθνους; Εντάξει –αλλά τη Χρυσή Αυγή γιατί τη γουστάρεις; Οι άνθρωποι έχουν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ του Ναζισμού –τι σχέση έχει η ελληνική ιδέα με τον Ναζισμό; Οι άνθρωποι μάθανε για τους Σπαρτιάτες μέσα από προπαγανδιστικούς πίνακες ζωγραφικής που ανέδειξαν οι φασίστες του Μουσολίνι –τι σχέση έχουν οι Σπαρτιάτες με τον Μουσολίνι; Και τελικά –ο χριστιανισμός είναι σύμφυτος με την μεγάλη ιδέα του ελληνισμού; Αν ναι –πώς διάολο υποστηρίζεις ανθρώπους οι οποίοι καταγγέλλουν την στάση των Εβραίων ανά τους αιώνες και, μέχρι πριν λίγο καιρό, βρίζανε το Χριστό επειδή κι αυτός (όπως και να το κάνουμε!) ήταν Εβραίος; Πού γεννήθηκε ο χριστιανισμός, στο Άλφα του Κενταύρου; Και τι εθνικότητας ήταν οι Απόστολοι; Αυστριακοί;
-Δεν γουστάρεις τους αριστερούς; Εντάξει –μην τους ψηφίζεις -ένα σκασμό κόμματα υπάρχουν που δεν ανήκουν στην Αριστερά! Απ΄όλα αυτά εσύ επιλέγεις εκείνο το κόμμα που δέρνει γυναίκες σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και μαχαιρώνει κόσμο εν ψυχρώ; Τόσο κτήνος είσαι δηλαδή; Κι αν αύριο, σ΄ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας,  εμφανίζονταν (βγαλμένοι από τα παραμύθια που η ανασφάλεια και η αμάθεια σε έχουν κάνει να πιστεύεις) οι «αριστεροί με τα κονσερβοκούτια» τι θα έλεγες; Οτι καλά κάνουν και σφάζουν; Αν ναι –κακώς ψηφίζεις Χρυσή Αυγή, άντε γράψου σ΄ένα σύλλογο χουλιγκάνων ποδοσφαιρικής ομάδας και κλείσε ραντεβού με τους αντιπάλους να μαχαιρώνεστε μπας και ξεκαβλώσεις. Αν όμως λες εγκληματίες τους «κομμουνιστές με τα κονσερβοκούτια» (κι αυτό ακριβώς κάνεις κάθε χρόνο στο Μελιγαλά ρε γαμημένε) τότε τι διάολο είναι οι Χρυσαυγίτες; Αρσακειάδες;

Είναι, νομίζω, οι δικοί σου φονιάδες –αυτοί που θα σφάξουν όσους δεν είναι σαν κι εσένα κι έτσι νιώθεις πιο ήσυχος –κάνω λάθος;

Και κυκλοφορείς περήφανα με το μαύρο μπλουζάκι –κάνει και ζέστη, βρωμάς ιδρωτίλα από χιλιόμετρα αλλά κάποιους άλλους ονομάζεις «άπλυτους».

Κι απαντάς στις δημοσκοπήσεις: «Χρυσή Αυγή θα ψηφίσω» και μετά κλείνεις το μάτι στον καθρέφτη σου: «τους γάμησα πάλι!» -αγορίνα μου από πότε γαμάνε όσοι κυκλοφορούν ξεβράκωτοι στ΄αγγούρια;

 Και όταν βλέπεις τις δολοφονικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής ψάχνεις να βρεις αν το θύμα είχε βαρέσει κι αυτό κάποιον, κάποτε –ψάχνεις να συμψηφίσεις με δολοφονικές ενέργειες των «άλλων» (ή δολοφονικές ενέργειες που αποδίδονται στους άλλους –τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή κυκλοφορεί βιντεάκια με τα εγκλήματά της). Και δεν σκέφτεσαι καημένε κρυπτοφασιστάκο οτι ο συμψηφισμός είναι ο φερετζές του φασίστα! Και ήρθες τώρα να πεις: «για τη δολοφονία λέτε –για τη Μαρφίν δε λέτε!» Να το πάω κι εγώ πιο πίσω, να σου ζητήσω να πεις για τον Τεμπονέρα και για τον Πέτρουλα και για τον Λαμπράκη –να μου το τουμπάρεις εσύ που δεν διαμαρτύρομαι για την εκτέλεση του Σωκράτη και για τον εξοστρακισμό του Θεμιστοκλή και τελικά να καταλήξουμε στον Δούρο και στον Παπουτσέλη –δε γαμιέσαι ρε λεβέντη; Οι φονιάδες είναι φονιάδες και οι ζωές των ανθρώπων έχουν την ίδια αξία κι όποιος σκότωσε είναι ένοχος –όποιο κι αν ήταν το κίνητρό του, από τη στιγμή που δεν το έκανε για να σώσει τη ζωή του ή τη ζωή των δικών του. Αυτό λέω εγώ –εσύ μπορείς να πεις το ίδιο; Φονιάδες αυτοί στο Μελιγαλά, φονιάδες και οι γερμαντσολιάδες που εκτελούσαν κόσμο, φονιάδες οι Τσέτες, φονιάδες και οι Έλληνες στρατιώτες που φτάσανε σφάζοντας ως την Άγκυρα σχεδόν –συμφωνείς; Ή μήπως ο φόνος είναι «κατά περίσταση» αποδεκτός;

Και έρχεσαι να μου το παίξεις δημοκράτης σε μια χώρα στην οποία η δημοκρατία είναι κακόγουστο ανέκδοτο  -λες παπαριές του τύπου «ας σεβαστούμε την άποψη των ψηφοφόρων που έβαλαν τη Χρυσή Αυγή στη βουλή», σώπα ρε διαλεκτικέ τύπε! Τους μουσουλμάνους στη Θράκη τους σέβεσαι; Σέβεσαι τη γνώμη τους; Τους ομοφυλόφιλους που ζητάνε πολιτικό γάμο, τους σέβεσαι; Τους τσιγγάνους τους σέβεσαι; Κανέναν δεν σέβεται –ούτε αυτούς, ούτε άλλους τόσους κι ακόμα χειρότερα δεν τους δίνεις το δικαίωμα να πουν καν τη γνώμη τους! Άσε λοιπόν τις πίπες περί δημοκρατικής ευαισθησίας –γιατί η ευαισθησία σου εξαντλείται σ΄αυτά που γουστάρεις. Τα υπόλοιπα να πάνε να γαμηθούνε. Και θα στο πω κι αλλιώτικα –αν αύριο μαζευτώ εγώ και κάποιοι άλλοι και στήσουμε ένα κόμμα όπου θα ζητάμε τη νομιμοποίηση της παιδεραστίας, κι άμα βρεθούν και 500.000 κόσμος και μας βάλουν στη βουλή –τι θα λες; Ας σεβαστούμε την άποψη των ψηφοφόρων να γαμάνε παιδάκια; Όχι –γιατί αυτό είναι έγκλημα –σωστά; Κι ο ρατσισμός τι είναι; Η ομοφοβία τι είναι; Οι προτροπές της Χρυσής Αυγής για «καθάρισμα της χώρας» τι είναι ρε γελοίε; Δημοκρατία είναι;

Έβλεπα χτες αυτόν τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και ξαναθυμόμουν τι με έκανε να σιχαθώ τη «Γενιά του Πολυτεχνείου». Επαγγελματίες αποψίες –δώστους μια άποψη, θα την υπερασπιστούν με αξιοζήλευτη ζέση και μπαλαμουτιασμένα επιχειρήματα. Ένας άνθρωπος είχε σκοτωθεί από φασίστες κι ο πεπαλαιωμένος τυπάκος (μουστάκι σφουγγαρίστρα, γυαλάκι χρυσός σκελετός ) υποστήριζε οτι «με τη Χρυσή Αυγή δεν μπορώ να κάνω διάλογο, αλλά με τις άλλες δυνάμεις μπορώ και γι΄αυτό λέω οτι ο Σύριζα είναι εκτός συνταγματικού τόξου»!!!!  Εκτός συνταγματικού τόξου άρα παράνομοι! Και τότε πώς διάολο μπορεί να κάνει διάλογο μαζί τους; Και τι είναι οι Χρυσαυγίτες με τους οποίους δεν μπορεί να κάνει διάλογο; Όχι παράνομοι; Δεν κατάλαβα γρι!

Κατάλαβα όμως οτι όταν ένας άνθρωπος σκοτώνεται από τους φασίστες, οτιδήποτε μπαίνει στο τραπέζι πέραν της εξάλειψης των φασιστικών συμμοριών συνιστά προσπάθεια υπόθαλψής τους.

Τα πράγματα, τις περισσότερες φορές, δεν είναι άσπρα ή μαύρα κι αυτός είναι ο ρόλος της πολιτικής (της χάραξης δηλαδή στρατηγικής για την επίτευξη των στόχων μιας κοινωνικής ομάδας) –να ξεχωρίζει ποιο από τα γκρίζα είναι το δικό της άσπρο και να το υποστηρίζει. Όμως σε περιόδους έντασης το γκρίζο υποχωρεί και κυριαρχούν τα άσπρα με τα μαύρα. Δεν ξέρω αν εσύ ήθελες την ένταση –ξέρω όμως οτι εγώ δεν την ήθελα, σε αντίθεση με τη Χρυσή Αυγή που την επεδίωξε. Δεν ξέρω ποια τακτική θα υπαγορεύσει το κομματικό συμφέρον της κάθε παράταξης. Δεν ξέρω αν θ΄αποφασίσει ο Σαμαράς οτι μπορεί να κερδίσει τους φασίστες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και να πάρει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές ή αν θα αρκεστεί σε μια μελλοντική συνεργασία με το φασιστικό κόμμα παραμένοντας σταθερός στις δικές του ακροδεξιές εμμονές. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει οτι τον συμφέρει καλύτερα ο Βενιζέλος στη μανία του να παραμείνει στην κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας θα πάει με το ρεύμα της απόγνωσης και δεν ξέρω αν είναι ικανός να εκφράσει το «φτάνει πια!» ενός κόσμου που εξαθλιώνεται ασύστολα και δολοφονείται στις λεωφόρους όταν πέσει η νύχτα. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Κουβέλης και δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Καμμένος. Ξέρω τι θα κάνει το ΚΚΕ και εξοργίζομαι με την άθλια στάση του συγκεκριμένου κόμματος διαχρονικά.

Αυτό που λέω όμως είναι πώς πλέον δεν υπάρχει χώρος για πολυτέλειες, δεν υπάρχει διάθεση για παρλαπίπες –η κατάσταση έχει γίνει: «ή εμείς ή αυτοί». Διάλεξε το πόστο σου όσο ακόμα προλαβαίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες