Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

καντε ερωτα


http://wwwaristofanis.blogspot.com
Τους καλοκαιρινούς μήνες τους έχουμε συνδέσει με διακοπές, χαλάρωση, αλλά και με ερωτικές περιπέτειες.
 Ερευνητές από το Νοσοκομείο της Βοστώνης των ΗΠΑ, διαπίστωσαν πως ο καλοκαιρινός ήλιος συμβάλει στην παραγωγή διπλάσιας ποσότητας της ορμόνης τεστοστερόνη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη λίμπιντο.
 Η επιστημονική εξήγηση είναι πως οι ακτίνες του ήλιου, προκαλούν την παραγωγή της βιταμίνης D, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την παραγωγή της εν λόγω ορμόνη.
Αν πάλι δεν σας έπεισε η μελέτη των Αμερικανών, μια άλλη έρευνα, βρετανικής προέλευσης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 87% των γυναικών, έχουν το σεξ ως την αγαπημένη τους άσκηση, μιας και είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του σεξ, καίγονται αρκετές θερμίδες.

 Όμως το αγαπημένο αυτό «χόμπι» έχει και άλλα οφέλη, τα οποία δεν...
είναι και τόσο γνωστά. Οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο «άθλημα» και τα αποτελέσματά του, τα ανέλυσαν και τα δημοσίευσαν, με σκοπό οι άνθρωποι να αντιληφθούν πως το σεξ είναι καλό για την υγεία.
Ένα βασικό όφελος είναι πως το σεξ χαλαρώνει τους μυς και ανακουφίζει το λαιμό και τους ώμους, σύμφωνα με τον Δρ Arun Ghosh, που ειδικεύεται στη σεξουαλική υγεία σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ. «Έχω ασθενείς παραπονιούνται για κακή όραση μετά το σεξ. Αυτό που συνέβη είναι ότι, όπως όλοι οι άλλοι μυς του σώματος, οι μύες των ματιών τους έχουν χαλαρώσει. Αλλά αυτό είναι κάτι απολύτως φυσικό »
Επίσης το σεξ προστατεύει την καρδιά. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Queen στο Μπέλφαστ, διαπίστωσε ότι κάνοντας έρωτα τρεις φορές την εβδομάδα, μειώνεται περίπου 50% ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια άλλη μελέτη στο Ισραήλ, απέδειξε πως οι γυναίκες που είχαν δύο οργασμούς την εβδομάδα, είχαν και 30% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από οποιαδήποτε καρδιακή νόσο.
Η επιστημονική εξήγηση είναι πως οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, εξουδετερώνουν επίσης τις ορμόνες του στρες στο σώμα, οι οποίες συνδέονται με τις καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με τον Δρ Graham Jackson, καρδιολόγο στο Νοσοκομείο του Λονδίνου και πρόεδρο του αγγλικού Σεξουαλικού Συλλόγου, ο κίνδυνος να προκληθεί καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ελάχιστος έως μηδαμινός. Αν κάποιος είναι βέβαια άνω των 5, έχει υπερβολικό βάρος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Επίσης ο κίνδυνος αυξάνεται και με τις εξωσυζυγικές σχέσεις.
Τέλος, σύμφωνα με μια άλλη αμερικάνικη έρευνα, αποδείχθηκε πως με το σεξ ωφελούνται και τα οστά. Ειδικά οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που είχαν σεξουαλική επαφή κάθε εβδομάδα είχαν διπλάσια επίπεδα οιστρογόνων. Η ορμόνη αυτή έχει μια προστατευτική επίδραση στην υγεία των οστών και η έλλειψη της μετά την εμμηνόπαυση έχει συνδεθεί με την οστεοπόρωση.
Άρα όσοι κάνουν συχνά σεξ, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα απολύτως. Οι ειδικοί, οι γιατροί και οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το σεξ κάνει καλό στην υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες