Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα .."

Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν
και πώς σε θένε

Έχε το νου σου στο παιδί,
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
θα σε πουλήσουν

Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα .."

Όταν πριν κάμποσα χρόνια άκουγα στο ράδιο το τραγουδάκι του Σιδηρόπουλου δεν καταλάβαινα τι θα μπορούσε να σημαίνει. Που να φανταζόμουνα το νόημα που κρύβει για τον καθένα μας ξεχωριστά.

"Υπερασπίσου το παιδί" λοιπόν, και τότε "υπάρχει ελπίδα"!!!

Τα παιδιά μάγκα μου...

τα παιδιά πρέπει να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση απέναντι στη γαμμοζωή που ζούμε. Δώσε τους τα εφόδια, ώστε να μπορούν να κρίνουν, να αντιστέκονται, να νοιάζονται, να παλεύουν για κάτι παραπάνω από την επιβίωσή τους. Δώσε τους τη δυνατότητα να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά, κοιτάζοντας τον ήλιο και όχι καμπουριάζοντας όπως εσύ... τώρα.

Μόρφωσε τα παιδιά σου, όχι με ένα τσουβάλι γνώσεις, αλλά με εμπειρίες ζωής. Μην κοιτάς σαν χάνος, ξέρω ότι δεν υπάρχει χάπι εμπειρίας, τουλάχιστον ακόμη. Μπορείς να τους μεταλαμπαδεύσεις την αγάπη για την ίδια τη ζωή και τον άνθρωπο, αν βέβαια θυμάσαι για τι πράγμα μιλάμε. Προσπάθησέ το και θα είσαι για πάντα ο ήρωας των παραμυθιών για τα παιδιά σου. Προσπάθησέ το και θα δεις ότι το τόσο μεγαλοσήμαντο χάσμα γενεών βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου. Προσπάθησέ το και ίσως για λίγο θυμηθείς πως είναι να είσαι κι εσύ παιδί.   http://wwwaristofanis.blogspot.com
/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες