Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η Πρώτη Σου Αγάπη?


πρώτη αγάπηΠραγματικά ίσως να μην υπάρχει κάτι πιο επώδυνο απ το να μην μπορείς να ξεπεράσεις την πρώτη σου μεγάλη αγάπη. Φιλιά και στιγμές που δεν μπορείς όσο και αν προσπαθείς να τις σβήσεις απ τη μνήμη σου .Και μιλάμε για τις περιπτώσεις εκείνες που δε βίωσες ένα απλό χωρισμό αλλά την απομάκρυνση από το άλλο σου μισό.
Έχασες τον άνθρωπο που είπες σ αγαπώ για πρώτη φόρα και ένιωθες πως τίποτα δεν μπορεί να σας χωρίσει. Ακόμη κι αν άλλα ζευγάρια γύρω σου χώριζαν εσύ το θεωρούσες απίθανο  για τη δική σου σχέση αλλά να που συνέβη και σε σένα.Και τώρα είσαι  μόνος/η και κολλημένος ή αντίστοιχα κολλημένη στο παρελθόν και σε μία σχέση που τελείωσε αλλά ακόμη σε βασανίζει.
Δυστυχώς δεν υπάρχει ένα μαγικό ραβδάκι που να σε κάνει να κλείσεις τις πληγές σου και να σε κάνει να ξεπεράσεις την πρώτη σου αγάπη. Αλλά δεν μπορείς και να αφήσεις το παρελθόν να σου στοιχειώνει το μέλλον και να σε εμποδίζει απ το να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου. 
Πρέπει να σταματήσεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου γιατί με το να στενοχωριέσαι και να βασανίζεσαι από μια αγάπη που τελείωσε άδοξα σου δημιουργεί κατάθλιψη και δε σε αφήνει να βρείς τον παλιό καλό εαυτό σου. Ειδικοί στα θέματα των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και ψυχολόγοι έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δίνοντας χρόνο στον εαυτό σου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στρέφοντας την προσοχή σου στις αληθινές σου ανάγκες θα δεις πως τα πράγματα μπορούν σύντομα να βελτιωθούν.Μπορείς και εσύ λοιπόν να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την πρώτη σου αγάπη:
 
1)Συνειδητοποίησε πως δεν είσαι πλέον μαζί με τον άνθρωπο που αγαπούσες: Δε λέω είναι δύσκολο το πέρασμα από τη μια κατάσταση στην άλλη αλλά το βασικότερο για να τον/την ξεπεράσεις είναι να αποδεχτείς πως πλέον δεν είσαστε μαζί και η ζωή σου ίσως να είναι διαφορετική από δω και μπρος
 
2)Διέκοψε κάθε είδους επικοινωνία με τον/την πρώην σου: Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σκληρό καθώς νιώθεις πως έχασες όχι μόνο τον σύντροφό σου, αλλά και τον καλύτερό σου φίλο, τον άνθρωπο που σε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και σε καταλαβαίνει πραγματικά. Ωστόσο, δεν μπορείτε να είστε φίλοι όσο προσπαθείτε να ξεπεράσετε ο ένας τον άλλο.
 
3) Θυμήσου τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκατε στον χωρισμό: Σε ποια θέματα δεν μπορούσατε να συμφωνήσετε ποτέ; Συνήθως, μετά από ένα χωρισμό τείνουμε να θυμόμαστε τις ευχάριστες στιγμές, καθώς και όλα όσα βρίσκαμε γοητευτικά στον πρώην σύντροφό μας.Τι γίνεται όμως και με τις άσχημες στιγμές; Υπήρχαν και εκείνα τα πράγματα που δεν μπορούσες να αντέξεις στο/στη σύντροφό σου καθώς και οι στιγμές που σε πλήγωσε και οδηγηθήκατε στο χωρισμό
 
4) Διώξε το φόβο πως δε θα βρεις ποτέ ξανά την αγάπη: είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι πως δε θα βρεις ξανά κάποιον να σε αγαπήσει αλλά μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου. Δες τι αξίζεις και θα αρχίζεις να ελπίζεις ξανά πως είσαι άξιος/α και να αγαπήσεις και να αγαπηθείς ξανά
 
5) Μην προσπαθήσεις να ξεπεράσεις τον πόνο μόνη σου και μη διστάσεις να εκφράσεις ανοιχτά τα συναισθήματά σου: Οι φίλοι σου είναι το καλύτερο αντίδοτο σε έναν επώδυνο χωρισμό.Βγές μαζί τους συζήτησε και μοιράσου τις σκέψεις σου μαζί τους.Μην κάνεις το λάθος να κλειστείς στο σπίτι και στον εαυτό σου γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μελαγχολήσεις περισσότερο.Μη φοβάσαι πως οι δικοί σου άνθρωποι θα σε κατακρίνουν για το γεγονός πως δεν μπορείς να ξεπεράσεις μια αγάπη.Άνοιξε την καρδιά σου σε όσους εμπιστεύεσαι και αγαπάς και θα δείς πως αμέσως θα νιώσεις καλύτερα.
 
6)Κάνε αλλαγές στην εμφάνιση σου και ανανεώσου: όσο και αν σου ακούγεται ανόητο έρευνες έχουν δείξει πως ακόμη και μια μικρή αλλαγή στην εξωτερική μας εμφάνιση μετά από ένα χωρισμό συντελεί στο να αποφύγουμε τη μελαγχολία. Κάνε αλλαγές λοιπόν στο στυλ σου, τον τρόπο που χτενίζεσαι ή ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου και θα νιώσεις άλλος άνθρωπος
 
7) Χρησιμοποίησε τη σχέση με τον/την πρώην σου ως εμπειρία ζωής: Κάθε σχέση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ωριμότητα και στην ανακάλυψη του εαυτού μας. Αναγνωρίζοντας τα λάθη σου, αλλά και τα πραγματικά «θέλω» σου από μία σχέση μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τις αξίες σου και μην ξεχνάς πως καμία σχέση δεν αποτελεί ένα μεγάλο λάθος από τη στιγμή που μπορείς να αποκομίσεις κάτι μέσω αυτής.Επομένως χρησιμοποίησε την εμπειρία σου αυτή ως οδηγό στη ζωή σου και όχι σαν ένα σκοτεινό κομμάτι που πάντα θα φοβάσαι να αγγίξεις.
 
Σίγουρα η πρώτη σου αγάπη δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί αλλά πρέπει να προχωρήσεις στη ζωή σου, να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου και να συνεχίσεις με αισιοδοξία για το μέλλον ακόμη κι αν πέρασες δύσκολα και έχεις πληγωθεί.Η ζωή δε σταματά ποτέ με έναν χωρισμό και εσύ πρέπει αυτό να το πιστέψεις μέσα σου.Σταμάτα να βλέπεις τα πάντα γύρω σου μαύρα και απόλαυσε τις χαρές τις ζωής με ανθρώπους που σε αγαπάνε και θα είναι δίπλα σου στα εύκολα και τα δύσκολα.
http://www.lifeishere.gr/index.php/ston-kanape/354-mipos-den-boreis-na-kseperaseis-tin-proti-sou-agapi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες