Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

χιλιάδες κόσμου που σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας βγήκαν στις παρελάσεις

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΛΙΣΜΟΣ?

Μέχρι πότε θα επιμένουν στη χιλιοπαιγμένη κασέτα των - πως το είπε κάποιος - γκρουπούσκολων που προβοκάρουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς?

Κάποτε μπορούσατε να το πείτε, κάποτε έπιαναν αυτά, κάποτε... Το να ονομάζεις χιλιάδες κόσμου που σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας βγήκαν στις παρελάσεις με αυγά, ζαρζαβατικά, γιαούρτια, πανώ, και την οργή να ξεχυλίζει τυφλή σε όποιον φόραγε κουστούμι.... το να ονομάζεις όλους αυτούς μεμονομένες ομάδες, δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να εξοργίζεις περισσότερο το κόσμο και να δημιουργείς κι άλλους τόσους, κι ακόμα περισσότερους.

Οι θυσίες των ηρώων που σήμερα τιμούσαμε τη μνήμη τους και τους αγώνες τους δεν αμαυρώθηκαν από την οργή του κόσμου που σταμάτησε τις παρελάσεις και κατέβασε τους χαμογελαστούς επισήμους από τα βάθρα τους, αμαυρώθηκαν εδώ και πολύ καιρό όταν το πρώτο παιδί της νεώτερης γεννιάς εκείνων των ηρώων λιποθύμησε από τη πείνα σε κάποιο σχολείο.

Οσο για την δημοκρατία που τόσο συχνά αναφέρεται στα δελτία ειδήσεων,  μπορεί να την αποκαταστήσει άμεσα η κυβέρνηση εφόσον ξεκάθαρα φαίνεται πλέον πως οι κυβερνητικές επιλογές δεν έχουν την λαϊκή συναίνεση. Προχωρώντας σε εκλογές και δίνοντας το δικαίωμα στους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους όχι πετώντας γιαούρτια και προπηλακίζοντας αλλά με τη ψήφο τους.

Απλο δεν είναι?

Κι επί τέλους σταματήστε αυτό το δέκα ήταν εδώ εκατό εκεί ή τρεις χιλιάδες παρά πέρα και δεν ήταν όλος ο λαός, γιατί όταν θα συμβεί να είναι όλος ο λαός κάτω δεν θα προλάβετε να το πείτε στις ειδήσεις. Οπότε καλό είναι να βάλουμε ένα φρένο τώρα και να μεταφραστεί πλέον το μήνυμα από τους πολιτικούς πριν να βιώσει ο τόπος προωτοφανή φαινόμενα τα οποία ούτε από ομαδουλες θα είναι ούτε από δυο - τρία άτομα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες