Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ένας εγκλωβισμένος ΠΑΣΟΚΟΣ

Ο εγκλωβισμένος...



Αρχές 80... τον βλέπω να βγάζει από την τσέπη του ένα μάτσο χιλιάρικα κι αναφωνώ "-Είμαστε πλούσιοι!". 12 χρονών τότε που να καταλάβω ότι και αυτές οι αυξήσεις που είχε δώσει ο παπατζής ήταν μια ανάσα - μόνο μία - στους εργαζόμενους της εποχής। Η επισήμανσή μου σήκωσε θύελλα αυθόρμητου γέλωτα κι εγώ έμεινα με την απορία πώς στο διάολο ένα μάτσο χιλιάρικα μπορεί να μη φτάνουν.

Τα χρόνια πέρασαν και προς τα τέλη του 80 τον άκουγα να μιλάει για τις νέες τεχνολογίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, για το μέλλον, για το πλαστικό χρήμα που θα αντικαταστήσει το χάρτινο και πόσο πιο βολικός και νοικοκυρεμένος είναι αυτός ο τρόπος πληρωμών। Η πρώτη του πιστωτική - σα να λέμε η πρώτη τζούρα ενός σημερινού ετοιμοθάνατου ναρκομανή।

Μέσα 90. Οικογενειακή κρίση! Τον ενημέρωσα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σοσιαλιστικό κόμμα αλλά κόμμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων। Αν έριχνα χριστοπαναγία σε έναν παπά πιστεύω θα είχε πιο ήπιες αντιδράσεις।
Έθιξα το ΠΑΣΟΚ!!
Το ΠΑΣΟΚ που τον τάισε (του πέταξε ένα κόκκαλο), που εδραίωσε τη δημοκρατία (πλουτοκρατία) στην Ελλάδα। Που μας κράτησε μέσα στην ΕΟΚ (έσκαψε τον λάκο μας) και θα μπορούμε πλέον να φάμε με χρυσά κουτάλια, που τρίζει τα δόντια στους Αμερικανούς (υπακούοντάς τους)।

Αυτός ο άνθρωπος δούλευε από 12 χρονών, μια ζωή υπάλληλος, στα 65 του χρωστάει 300.000 στις τράπεζες।. Και δεν είναι από μεγάλη ζωή. Όντας σεισμόπληκτος το 99, δουλειά και σπίτι κατεστραμμένα, τον κοροιδέψανε για ακόμα μια φορά, του δώσανε ψίχουλα και κατέφυγε στις τράπεζες για να επιβιώσει.
Συνταξιούχος, πήγε να δουλέψει κάπου 2 μήνες και μόλις τον εκμεταλλευτήκανε τον απολύσανε απλήρωτο και μάλιστα τον απειλήσανε και με δικαστήριο με μια αφορμή έτσι ώστε για να μη ζητήσει τα δεδουλευμένα.

Πρόσφατα του είπα μεταξύ άλλων "Σε κοροιδέψανε". Με κοίταζε όπως τον μεσαίωνα κοιτάζανε τον Γαλιλαίο όταν έλεγε ότι η γη είναι στρογγυλή. Δεν το κατάλαβε! Δεν έχει περάσει καν από το μυαλό του ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Αυτόν τον άνθρωπο στην αρχή τον θαύμαζα, έπειτα τον αμφισβητούσα, τώρα απλά τον λυπάμαι.

Ξεκίνησε από μια εποχή με πολλές ελπίδες, όπου ο άνθρωπος ήταν αισιόδοξος για το μέλλον, η αυτοπεποίθηση έδινε τη σιγουριά για μια καλύτερη ζωή. Τώρα έχει καταντήσει ένα ανθρωπάκι χωρίς συνείδηση, που το πατάνε και απλά σφαδάζει σιωπηλά, χωρίς ίχνος διάθεσης και συνείδησης για να αντισταθεί στο σύστημα, έχοντας μάθει μια ζωή να προσκυνάει αρχηγούς και ηγέτες.

Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας εγκλωβισμένος ΠΑΣΟΚΟΣ. Μην του μιλάτε εχθρικά. Δικός μας είναι, εργάτης, έχει δουλέψει κι έχει κάνει πλούσιους αρκετούς χωρίς αυτός να μπορεί σήμερα να ζήσει. Κάπου μέσα βαθιά στον εγκέφαλό του υπάρχει ακόμα το αρχέγονο ένστικτο που επιβάλει
ότι οποιοδήποτε έμβιο ον αν το χτυπήσεις θα σου ορμήξει, αν το φοβίσεις, θα σε δαγκώσει, αν επιχειρήσεις να το εξοντώσεις θα παλέψει μέχρι θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες