Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

περί μοντέρνας δημοκρατίας (και άλλων τεράτων)



Αναδημοσίευση από το  blog  της εφημερίδας Άπατρις :


Πόσο ωραίο είναι να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι οι ακατάσχετες φλυαρίες περί δημοκρατίας, ισοπολιτείας και δικαιοσύνης σήμερα…Η εποχή μας είναι κυνική και δεν επιτρέπει πια τις ψευδαισθήσεις που μάγευαν τους πειθήνιους υπηκόους τόσα χρόνια. Τώρα πια οι αυταπάτες σε άτοκες δόσεις αποτελούν παρελθόν. Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο και επαναφέρει μνήμες από την μετεμφυλιακή εποχή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και της μετανάστευσης σε άλλες χώρες.
Ποιός θα το περίμενε ότι ο εθνικά υπερήφανος έλληνας της Ολυμπιάδας της ντόπας, να νοιώθει όπως ένιωθαν οι γείτονές μας αλβανοί όταν τους άρπαξαν όλες τις οικονομίες με τις παρατράπεζες και τις κερδοσκοπικές πυραμίδες το 1997 [1];

Οι σφαλιάρες έχουν πέσει απανωτές τα τελευταία χρόνια! Πάταξη της διαφθοράς υποσχόταν ο Μπούλης του φασιστικού εκτρώματος-κόμματος της «Νεας Τρομοκρατίας». Το αποτέλεσμα του φαγοποτιού και της κατακρεούργησης της δημόσιας περιουσίας είναι άνευ προηγουμένου. Σεμνά και ταπεινά προσπάθησαν οι αδέξιοι να αρπάξουν μέσα σε πέντε χρόνια όσα μπόρεσε σε 20 χρόνια το γνωστό “σοσιαλιστικό” κόμμα. Η βία και η διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι τα όπλα που χρησιμοποίησαν για να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους. Τα τάγματα ασφαλείας, τα χοιρινά της ΕΛΑΣ (συγνώμη στα γουρούνια) αλωνίζουν πια στις πόλεις μας και προσπαθούν να επιβάλλουν τον φόβο και την υποταγή στον λαό με την παρουσία τους. Οι έμμισθοι κονδυλοφόροι συνεχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο στην κοινωνία και να παραπληροφορούν μέσα από τις δημόσιες συχνότητες…
ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό “ξέρει”…
Εδώ και ένα χρόνο το δίδυμο αδερφάκι της Νέας Τρομοκρατίας ανέλαβε ξανά τα ηνία της χώρας.
Ως γνωστόν το (Μ)ΠΑΤΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί πιο εύκολα να καταστρατηγήσει συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Προληπτικές συλλήψεις, στημένα κατηγορητήρια με ανυπόστατα πειστήρια, “πάταξη της τρομοκρατίας”, ποινικοποίηση συντροφικών και συγγενικών σχέσεων, υπαγωγή συνδικαλιστικών δράσεων στον νέο τρομονόμο, ακόμα και η κατάργηση του habeas corpus [2] στην πράξη από τα ανδρείκελα της δικαιοσύνης δείχνουν ότι επιστρέφουμε ολοταχώς σε ένα σκοτεινό μεσαίωνα. Στην εποχή που ο ηγεμών απαιτούσε από τους υπηκόους του τα πάντα με το δικαίωμα του να απορρέει κατευθείαν από τον θεό και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Σήμερα ο θεός αυτός είναι το κεφάλαιο.
Η διάκριση των εξουσιών ως δικλείδα ασφαλείας στην σύγχρονη δημοκρατία δεν είναι τίποτα παραπάνω από το πιο σύντομο ανέκδοτο καθώς η εξουσία έχει ενοποιηθεί σε ένα σώμα, με τα ΜΜΕ να κατευθύνουν και να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Από την εποχή του Μοντεσκιέ [3] μπορεί να έχουν περάσει 250 χρόνια, αλλά αυτό δεν πτοεί τους ηγεμόνες να μας επιστρέφουν πίσω, ακόμα και πριν από την Γαλλική Επανάσταση.
Πως μπορείς να απειλήσεις κάτι που δεν υπάρχει;
Πολλές φορές κατηγορούνται οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί από τους πρετεντερίσκους γραφιάδες ότι δεν σέβονται το σύνταγμα και μάλιστα επιδιώκουν την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτή η κατηγορία μπορεί να δημιουργήσει μόνο ένα μειδίαμα πια, καθώς κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει κάτι που δεν υπάρχει. Όλοι αυτοί οι “δημοκράτες” κατέλυσαν μόνοι τους κανόνες που οι ίδιοι είχαν αναγκαστεί να θεσμοθετήσουν. Ακόμη και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της βουλής να νομοθετεί στην αστική δημοκρατία, τον μετέτρεψαν σε χρησιμοποιημένο κωλόχαρτο εν μια νυκτί [4] .Τώρα πια οι αποφάσεις παίρνονται εν κρυπτώ στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον φερόμενο ως πρωθυπουργό να παίζει καταπληκτικά τον ρόλο του τελάλη που τα ανακοινώνει. Αλήθεια, υπάρχει κάτι που να τους δίνει πιά νομιμοποίηση;
Το παγκαλίζων θράσος των εξουσιαστών έχει φτάσει πια στο σημείο να λένε “ψοφήστε για να επιβιώσουμε εμείς”. Σίγουρα δεν θα ακουστεί περίεργο αν προταθεί από κάποιο τεχνοκράτη της κυβέρνησης η ευθανασία των ηλικιωμένων συνταξιούχων ώστε να μην επιβαρύνεται η προσπάθεια της σωτηρίας του έθνους.
Ηλικιωμένοι προσέξτε όταν σας λένε ανέκδοτα οι παγκαλίσκοι στην τηλεόραση, το κάνουν για να ελέγξουν μη τυχόν έχετε χρυσά δόντια και καταφέρουν να σας τα αρπάξουν…
[1]Το 1997 στην Αλβανία ξέσπασε εξέγερση με 2000 νεκρούς μετά από κερδοσκοπική δράση τραπεζών και “επενδυτών” οι οποίοι ξέπλεναν χρήμα από διακίνηση όπλων και ναρκωτικών. Τα 2/3 περίπου του πληθυσμού είχε επενδύσει σε αυτές τις πυραμίδες με αποτέλεσμα να χάσει όλες του τις οικονομίες.
[2] Το Habeas corpus (“έχε το σώμα”) προέρχεται από το αγγλικό νομικό σύστημα και νομοθετήθηκε το 1679 επί Καρόλου Β’. Αποσκοπεί στην προστασία της ατομικής ελευθερίας του πολίτη έναντι της αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης του.
[3] Στο βιβλίο του “Το πνεύμα των νόμων” που εκδόθηκε το 1748 ο Μοντεσκιέ υποστηρίζει την διάκριση των εξουσιών σε εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική.
[4] Ελληνικό Σύνταγμα , αναθεώρηση 04/2001, Άρθρο 26. 1. ”Η νομοθετική λειτουργία ασκείται υπό της Βουλής και του Προέδρου της Δημοκρατίας”. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 με νομοθετική ρύθμιση ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εκχώρησε νομοθετικές αρμοδιότητες στον αναπληρωτή πρωθυπουργό Γ. Ραγκούση. Αυτή η απόφαση ευθέως παρακάμπτει τη διαδικασία ψήφισης των νόμων από το σώμα της βουλής και είναι σαφώς αντισυνταγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες