Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ληγμένα τρόφιμα, ληγμένα όνειρα, ληγμένες ζωές..

Τα ληγμένα


Ας σωθούμε λοιπόν έτσι...
Ληγμένα τρόφιμα, ληγμένα όνειρα, ληγμένες ζωές...http://armirikia.blogspot.gr/
Θα μπορείς όμως να τα αγοράζεις φθηνότερα, λένε.
Ένα ληγμένο όνειρο θα στοιχίζει μόνο στο 1/3 της τιμής του κανονικού.
Μια ληγμένη ζωή θα προσθέτει πραγματική αξία στο σύστημα.
Ευκαιρία!
Αυτή τη ζωή θα μπορείς πλέον να τη λήξεις και μόνος σου χωρίς καμία ενοχή, πάνω στην απόλαυση, σιγά σιγά, όχι βίαια, όχι μελοδραματικά, μόνο αναίμακτα, θα σφάζεσαι καθημερινά με το κουτάλι, θα ξεσκίζεσαι με το μαχαιροπίρουνο, θα σιγολιώνεις με το σουρωτήρι, πάνω στο πολύχρωμο σουπλά, ή στο καρό τραπεζομάντιλο, εκεί θα σιγοσβήνεις απολαυστικά, αυτό το τέλος θα είναι εύγευστο, θα το μαγειρεύεις καθημερινά με αγάπη, με στοργή, με φροντίδα για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους.
Αυτή τη ζωή θα μπορείς να τη λήξεις και πριν το 90', πριν καν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη της, δεν θα έχει παράταση, ούτε καν κανονική διάρκεια, σε μια τέτοια ζωή θα τελειώνεις στο ημίχρονο, ή και πριν από αυτό, το τέλος θα μπορεί να έρθει ακόμα κι από τα αποδυτήρια, με παρέα, ή χωρίς, τις καθημερινές, ή ακόμα και πάνω στο γιορτινό κυριακάτικο τραπέζι, σε αυτό το τέλος οι επιλογές είναι αναρίθμητες, όπως και οι συνταγές μαγειρικής, αυτή τη ζωή θα την τερματίζεις ακόμα και με ένα πιάτο σιφνέικη ρεβιθάδα, με μια απολαυστική μακαρονάδα al dente, με καλομαγειρεμένα φασόλια γίγαντες.
Μπορεί αργότερα να δούμε στην τηλεόραση και εκπομπές με συνταγές ληγμένων τροφίμων, ο κάθε τηλεμάγειρας θα σου προτείνει εκείνη τη συνταγή που θα κάνει το τρόφιμο λιγότερο εφιαλτικό, λιγότερο δύσοσμο.
Στα μαγειρικά tips θα περιλαμβάνονται το πως να μαρινάρεις τα ακάρεα, πως να σοτάρεις το έντομο, πως να βράσεις το παράσιτο, πως να αχνίσεις το λεπιδόπτερο, πως να πανάρεις τη χρυσαλίδα! 
Μπορεί να ανοίξουν και ειδικά εστιατόρια με ληγμένα τρόφιμα, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο, μαζί να τα φάμε και τα ληγμένα όπου να ΄ναι.
Νέες συνταγές μαγειρικής θα δημιουργηθούν.
Πιλάφι με σκουλήκια.
Ριζότο με ψείρες.
Λαζάνια με μαμούνια.
Κουκιά με κολεόπτερα.
Παπαρδέλες με προνύμφες.

- Πως επιθυμείς να πεθάνουμε αγάπη μου σήμερα;
- Αγάπη μου, όπως καταλαβαίνεις και σήμερα θα πάρουμε ληγμένα!
Λέω να φτιάξω ληγμένες φακές, τις αγόρασα μόλις στο 1/3 της τιμής τους, ήταν ευκαιρία…αν όμως δεν τα καταφέρουμε και σήμερα να πεθάνουμε υπάρχει και το αύριο...αχ τι σου έχω για αύριο...ληγμένες πένες all'arrabbiata σου έχω αγάπη μου και μεθαύριο ληγμένη - προ δύο ετών - φάβα Σαντορίνης, η περσινή δεν ήταν value for money, χάλασαν και τα ληγμένα αγάπη μου...παρατήρησα μάλιστα τη συσκευασία και είδα ότι είχε μέσα και μεζέ, προτίμησα αυτή με το πρασινοκαφετί ασπόνδυλο, εκείνη με τα τριχοειδή αρθρόποδα ήταν πιο ακριβή!
Αν πριν το τέλος νιώσεις δυσφορία, κανένα πρόβλημα, θα σου δώσω ένα ωραιότατο γεννόσημο αναλγητικό από το Μπανανιστάν…μη μας τα φάνε οι γιατροί αγάπη μου, δεν είναι καιρός για έξοδα, ας κάνουμε λίγη οικονομία...να μείνει και κάτι στο παιδί να μας θάψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες