Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

στοματικός έρωτας


Βαθύ Κόκκινο
Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν και κάποιοι που θέλουν να γίνονται πιστευτοί, άσχετα αν αυτό που λένε «στέκει».
Τώρα, δίκαια θα αναρωτηθείς αναγνώστη, για ποιο λόγο ασχολούμαι με αυτό το θέμα, όταν υπάρχουν σοβαρά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα. Προβλήματα επιβίωσης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, τα οποία πηγάζουν από τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Αυτή όμως είναι και η δική μου απορία για τον Ανώτατο Κληρικό, ο οποίος επιμένει σε θέματα που είναι καθαρά προσωπικά κι όχι σε φλέγοντα θέματα που αφορούν όλους και είναι πολύ σοβαρότερα, όπως η πείνα.
Είναι άραγε η σεξουαλική στέρηση, που τον κάνει να ασχολείται συνέχεια με το σεξ σε όλες του τις μορφές, ή είναι κάτι βαθύτερο; Είναι μήπως η προσπάθεια επιβολής της εξουσίας στην προσωπική ζωή του καθενός; Είναι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού σε αυτό που βρίσκεται χαμηλότερα από το στομάχι που γουργουρίζει;
Ότι και να είναι, μόνο αστεία μπορώ να το δω. Αν το δω σοβαρά, θα πω πράγματα, τα οποία κάποιες «θεούσες» θρησκόληπτοι άνθρωποι δηλαδή, που έχουν πάρει υπεργολαβία την ερμηνεία της θρησκείας, ίσως θεωρήσουν «βλάστημα». Άλλωστε, «πολλές μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν ως βλασφημίες» (Bernard Shaw). Το ότι ο η γη κινείται πχ, το ότι για τις ασθένειες ευθύνονται τα μικρόβια και δεν είναι θεόσταλτες κλπ. Τόσο «αιρετικά» πράγματα.
Λοιπόν Σεβασμιότατε. Μας λέτε ότι ο στοματικός έρωτας βλάπτει. Συμφωνώ με την Αγιότητα σας. Ιδιαίτερα οι «πίπες» στους τοκογλύφους από τους πολιτικούς, μας κατέστρεψαν. Ο στοματικός έρωτας των δημοσίων φερέφωνων στους κηφήνες του κυνοβουλίου επίσης. Το γλείψιμο μάλιστα των δημοσιογράφων και των βολεμένων βουλευτών δεν βλάπτει μόνο το λάρυγγα ή το φάρυγγα τους, βλάπτει και τον εγκέφαλό μας. Δίκιο έχετε πάτερ, να το αναφέρετε.
Μας λέτε ότι ο στοματικός έρωτας ευθύνεται για τον καρκίνο στο φάρυγγα, στο λάρυγγα, στον οισοφάγο, για την στοματική κοιλότητα... Ξεχάσατε να πείτε Παναγιότατε, ότι είναι επίσης υπεύθυνος για τους πνιγμούς, αν είναι «προικισμένος» ο ανήρ, για τα τροχαία ατυχήματα, αν συμβαίνει όταν οδηγείς, για τη γρίπη των πτηνών, για την πιτυρίδα, για τους κάλους. Όχι τους κάλους στα πόδια, κάπου αλλού.
Είχα βέβαια την εντύπωση, ότι για τον καρκίνο στο στόμα υπεύθυνα ήταν τα φυτοφάρμακα των τροφών, η προδιάθεση, τα χημικά, το κάπνισμα κάθε μορφής, η υπερβολική χρόνια κατανάλωση αλκοόλ, ιογενείς λοιμώξεις ιδιαίτερα σε ασθενείς με ανοσοανεπάρκεια, Ο ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ, η κακή υγιεινή του στόματος, (λχ τεχνητές οδοντοστοιχίες κακής ποιότητας), η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου (που μπορεί να ευθύνεται για πρόκληση καρκίνου των χειλιών), ορισμένες επαγγελματικές ενασχολήσεις κλπ .
Αλλά αφού ο Θεός σας έκανε αυτή την Αποκάλυψη, ποιοι είναι οι επιστήμονες να αμφιβάλουν; Πως τολμούν να αγνοούν και να μην συμπεριλαμβάνουν το παίξιμο κλαρινοτρομπέτας ως την κύρια αιτία για τη φοβερή αυτή τιμωρία, την οποία, ο κατά τα άλλα Φιλάνθρωπος και Αγαθός Θεός της Συγχώρεσης και της Αγάπης, επιφύλαξε για τους αμαρτωλούς; Να αφορίσετε και τους ιατρούς που το παρέλειψαν, Μακαριότατε. Καλέ τι λέω να τους αφορίσετε; Να τηρήσουμε τας παραδόσεις και να τους κάψουμε.
Το πόσο σας ευγνωμονώ Μεγαλειότατε, που φροντίζετε τη στοματική μας υγιεινή δεν λέγεται. Εσείς και η οδοντόκρεμα. Μάλιστα, σας προτείνω μαζί με το αντίδωρο, να μοιράζετε και οδοντόβουρτσες. Ή στοματικό διάλυμα με αγιασμό, το οποίο θα αποτρέπει κι από τα «καντήλια που κατεβάζουν» καθημερινά οι πιστοί για την οικονομική κατάσταση...
Θα διαδώσω με χαρά το νέο που μας λέτε. Θα πάω στους αστέγους, που τρώνε από τα σκουπίδια, να τους πω να μην ανησυχούνε. Θα χαίρουν άκρας υγείας, εφόσον δεν κάνουν στοματικό σεξ. Το ότι τρώνε από βρώμικα μέρη, από κάδους, δεν έχει καμία σημασία.
Μπορούν επίσης οι πλούσιοι να είναι ήσυχοι για τις μασέλες τους. Να τρώνε τις σάρκες των φτωχών χωρίς τύψεις. Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τι είναι σοβαρή αμαρτία και τι είναι «πταίσμα» για την Εκκλησία.
Να καταργήσουμε και την αναχρονιστική εντολή «ου κλέψεις». Να την αντικαταστήσουμε με την «ου ποιήσεις ή ποιήσουν εις εσέ «καπνοσυρρίγγιο», ή εξήκοντα εννέα, ή έτερον τι μιαρό και βλάσφημο με το στόμα υμών».
Να σας ρωτήσω Σοφότατε; Μπορώ να φιλήσω τη σύντροφό μου; Όχι στο στόμα; Είναι αμαρτία; Μόνο στο μάγουλο; Μα Εκλαμπρότατε, στο μάγουλο φίλησε ο Ιούδας το Χριστό. Σωστά, γι αυτό ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα...
Θα σας στενοχωρήσω όμως τώρα, Καθαρότατε. Πάω να αμαρτήσω, θα τα πούμε στην κλινική, όταν θα σας επισκεφτώ, να δω πως πάνε τα νεύρα σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες