Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

θρησκεια ανθρωπος και μαζες ανθρωπων

ΤΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ!

http://vasiliskos2.blogspot.com                                    21 Φλεβάρη 1848 δημοσιεύεται το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, ένα βιβλίο που θα έφερνε τα πάνω κάτω και θα γινόταν η Βίβλος των προλετάριων όλου του κόσμου. Σίγουρα δεν «έπιασε» ποτέ τις πωλήσεις της άλλης Βίβλου της κλασσικής η οποία μέχρι και σήμερα είναι το best seller όλων των εποχών. Άλλωστε, είμαι βέβαιoς πως αν ο Μάρξ ήξερε τόσο καλά την ανθρώπινη φύση όσο φαντάζομαι, ίσως μέσα του βαθιά ήξερε πως 163 χρόνια μετά το βιβλίο του οι προλετάριοι θα προσπαθούσαν ακόμα να σπάσουν τις αλυσίδες του ενώ η Βίβλος θα συνέχιζε να κάνει ρεκόρ στις πωλήσεις της.

Θα μου πείτε τώρα τι σε έπιασε και κάνεις αυτές τις συγκρίσεις μέρες δύσκολες που έρχονται...Σοβαρολογείτε? Πιστεύω πως δεν υπάρχουν βιβλία στο κόσμο που να εξαρτάται τόσο πολύ το γράφημα των πωλήσεων του ενός από εκείνο του άλλου. Με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσαν να είναι και τα δύο στη κορυφή, εκτός αν η ανθρωπότητα ετοιμαζόταν για μια ακόμα επανάσταση.

Στη «κανονική» ροή των γεγονότων, δηλ.στην εποχή των ήσυχων και υποτακτικών προβάτων, ντε φάκτο η Βίβλος πάει μπροστά. Δεν είναι πολύπλοκο το ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοσίων σχέσεων και αντικειμένου που προωθείς. Είναι ευνόητο πως πολύ πιο εύκολα μπορείς να προωθήσεις έναν βολικό αέρα από μια ανατροπή των πάντων. Είναι πιο απλό να κάνεις το κόσμο να πιστέψει από  το να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Φυσικά οι φίλοι χριστιανοί θα διαμαρτυρηθούν και θα μου ζητήσουν εξηγήσεις για το τι εννοώ «να πουλάς αέρα» Το πρόβλημά μου (όπως και πολλών άλλων) είναι πως ζω σε μια χώρα όπου ο μέσος κάτοικος οποιουδήποτε χωριού στην Ελλάδα δε διαφέρει καθόλου από το μέσο κάτοικο ενός χωριού στην έρημο της Νεβάδα – εκείνου του κατοίκου που συνηθίζουμε να βλέπουμε στις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές- όπως επίσης και ο μέσος μικρο-αστός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον μέσο μικροαστό αμερικάνο αστό ή τον ανάλογο ευρωπαίο.

Στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού περί κομμουνισμού γνωρίζει μόνο τη πηγάδα του Μελιγαλά και τα κονσερβοκούτια. Επί πλέον σήμερα είναι εκείνος που σε κάθε ανάλογη συζήτηση θα πετάξει ένα «είδατε ρε τα χάλια του κομουνισμού εκεί που εφαρμόστηκε, ευτυχώς εμείς στην Ελλάδα γλυτώσαμε, Αλβανία θα ήμασταν ρε τώρα» και αν προσπαθήσεις να εξηγήσεις περισσότερα θα σε απορρίψει ενώ αν με τα ίδια επιχειρήματα προσπαθήσεις να του εξηγήσεις πως απέτυχε ο χριστιανισμός στο όνομα του οποίου βαπτίζεται μπορεί να σου ανοίξει και το κεφάλι με κανένα μπαστούνι...

Ίσως εκεί τελικά να βρίσκεται το σφάλμα στους φιλοσόφους του κομμουνισμού. Όταν έγραψαν ότι έγραψαν θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει γύρω τους ένα καλό γραφείο δημοσίων σχέσεων που θα προωθούσε μια και μοναδική ιδέα. Πως ασχέτως ιδεολογίας ήταν ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΙ! Κι αν είχαν «σκάσει» και μερικές καλές μίζες στους κατάλληλους κύκλους σήμερα εκτός από τον Μέγα Κωνσταντίνο μπορεί να είχαμε και τον Μέγα Μάρξ!

Ξέρω ότι πολλοί ντόπιοι μπορεί να ένοιωσαν προσβεβλημένοι με τη σύγκριση έλληνος ιθαγενούς με κάτοικο της Νεβάδας δεδομένου ότι τον τελευταίο τον θεωρούν ηλίθιο αμερικανάκι, αλλά, σκεφτείτε το καλύτερα πατριώτες μου. Ο τύπος που κάθεται  στη κουνιστή ή μη πολυθρόνα στη βεράντα του με τα στέκια να ψήνονται παραπέρα κι ένα κουτί μπύρες στο καφάσι έχει την απόλυτη πεποίθηση πως ο jesus σώσει και πως ο κομμουνισμός ήταν ο εχθρός της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας και ευτυχώς τον πατήσαμε κάτω τον άτιμο. Πιστεύεις κάτι διαφορετικό εσύ και δεν το έχω καταλάβει?

Κι όπως εκείνος είναι έτοιμος να ξεσκονίσει οποιαδήποτε φυλλάδα θα του μιλήσει για αποκαλύψεις, δεύτερη παρουσία, σενάρια στυλ Αρμαγεδδών , δαιμόνους τριβόλους, κλπ έτσι κι εσύ είσαι έτοιμος να δεχτείς με ευκολία ότι ηλιθιότητα σου σερβίρουν ενώ μπορείς το ίδιο εύκολα να μισήσεις και να πολεμήσεις όσους προσπαθήσουν να σε βγάλουν από αυτή ακριβώς την ηλιθιότητα.

Ναι ο κομουνισμός απέτυχε, ή μάλλον δεν εφαρμόστηκε τελικά ποτέ. Ούτε ο σοσιαλισμός εφαρμόστηκε, ούτε η δημοκρατία. Ούτε ο χριστιανισμός ποτέ και πουθενά δεν εφαρμόστηκε αν χριστιανισμός είναι εκείνο το «αγαπάτε αλλήλους» και ο «έχω τους δυο χιτώνες να δίνει τον έναν» όπως μου λες. Όμως εσύ όλα τα άλλα είσαι πρόθυμος να τα καταδικάσεις, τη πίστη σου όμως όχι. Έχεις σκεφτεί ποτέ το γιατί? Και μην σκεφτείς να μου πεις γιατί βγαίνει από μέσα μου. Γιατί ποτέ ούτε ένα λεπτό, δεν σε άφησαν να σκεφτείς τι βγαίνει από μέσα σου.

Πιστεύεις χωρίς να ερευνάς. Αποδέχεσαι χωρίς αποδείξεις. Στεφανώνεις τους βασιλιάδες σου από ανύπαρκτους θρόνους. Υποκύπτεις στις λάγνες υποσχέσεις που καλύπτουν τους φόβους σου κλείνοντας τα μάτια στη θηριωδία που εδώ και αιώνες απλώνεται γύρω σου. Φοβήθηκες πάντα τις επαναστάσεις, τους επαναστάτες, τους ανθρώπους που θέλησαν να σου ανοίξουν τα μάτια,  που προσπάθησαν να σε τραβήξουν έξω από το σκοτάδι και ή τους απέρριψες  χωρίς δεύτερη σκέψη ή αν κάτι χτύπησε μέσα σου , απομακρύνθηκες γρήγορα για να ξαναβρείς την ησυχία σου...

Στις κομουνιστικές ιδέες φοβήθηκες μεταφράζοντας ,όπως σου υπέδειξαν, το «προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε», σαν ένα κίνδυνο απώλειας της εθνικής σου ταυτότητας, της πατρίδας σου, της θρησκείας σου, της ατομικής σου ελευθερίας.
Το φοβήθηκες εσύ αυτό, που από την ώρα που γεννιέσαι σε βαφτίζουν σε κάτι που αγνοείς τι είναι, που όλη σου η ζωή, οι αντιλήψεις, το τι είναι καλό και τι όχι, οι νόμοι σου, η ηθική σου, η σκέψη σου ολόκληρη κατευθύνονται εδώ και αιώνες από μια παγκόσμια κυβέρνηση που ήδη έχει δημιουργηθεί και ήδη κατευθύνει τις τύχες σου καταργώντας κάθε έννοια ελευθερίας είτε ατόμου είτε πατρίδας, τα ΙΕΡΑΤΕΙΑ!

Ονόμασες τους επαναστάτες που κατά καιρούς βρέθηκαν στο δρόμο σου σφαγιάδες, άπιστους, φονιάδες, προδότες ή ότι άλλο και αποδέχτηκες σαν σωτήρες εκείνους που αιματοκύλησαν χωρίς καμιά ντροπή ολόκληρη την ανθρωπότητα, αφάνισαν λαούς ολόκληρους από το πρόσωπο της γης, καταπάτησαν ιστορίες, πολιτισμούς και θρησκείες των λαών, κι έπεσαν σαν τη χειρότερη μάστιγα πάνω στις ανθρώπινες ψυχές για να τις εγκλωβίσουν σε ένα μόνιμο φόβο, μια μόνιμη δουλικότητα.

Πολέμησες εκείνους που θυσιάστηκαν για να ζήσεις ελεύθερος, ίσως γιατί τελικά μπορεί όντως να μην είσαι τίποτα περισσότερο από δούλος κάποιου θεού. Σου είπαν όταν σε χτυπάνε από το ένα μάγουλο να γυρνάς και από το άλλο, μόνο που στη συνέχεια σου χτύπησαν ατέλειωτες φορές τα μάγουλα με μίσος και σε έμαθαν να χτυπάς κι εσύ με το ανάλογο μίσος. Σε έμαθαν να είσαι μισάνθρωπος, ατομιστής, γεμάτος δεισιδαιμονίες, φόβους, να βλέπεις το συνάνθρωπο σαν εν δυνάμει εχθρό, να είσαι ύπουλος, πονηρός και εγκλωβισμένος σε ευτελείς επιθυμίες.

Ο κομουνισμός μου απέτυχε.
Ο χριστιανισμός σου το ίδιο.

Μόνο που εγώ συνεχίζω να πιστεύω στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την αγάπη των ανθρώπων, συνεχίζω να ονειρεύομαι ένα κόσμο χωρίς αλυσίδες, χωρίς παπαδαριά, χωρίς απειλές και εκβιασμούς. Συνεχίζω να ονειρεύομαι τη πατρίδα μου ελεύθερη από τα δεσμά που της επιβλήθηκαν με φωτιά και μαχαίρι πριν από πολύ καιρό. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για να κερδίσουν τα παιδιά μου και όλες οι ερχόμενες ζωές τη θέση που τους αρμόζει σ΄αυτό το κόσμο του πολίτη των άπειρων κόσμων, κι όχι του αμαρτωλού δούλου. Μπορεί στο δρόμο μου να βρω κι άλλες εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να δημιουργήσω νέες ιδέες, να βρω νέους τρόπους για να πετύχω τα όνειρά μου. Δεν έχω πρόβλημα να καταρρίπτω ιδέες και να γεννάω καινούργιες. Να ξεσκονίζω τις παλιές επαναστάσεις ή να οραματιζομαι τις μελλοντικές. Δεν είμαι υποχρεωμένος να υπακούσω σε κανένα και σε τίποτα που δεν σέβεται τη ζωή, τον άνθρωπο, τη φύση, το σύμπαν ολόκληρο. Το σπουδαιότερο από όλα ονειρεύομαι να χτίσω ένα παράδεισο για τα παιδιά μου εδώ που ζουν τώρα. Να τον χαρούν με το δώρο που τους δώθηκε να ανασαίνουν, να αγαπούν, να ζουν...

Εσύ όμως σε τι άλλο στ΄αλήθεια ελπίζεις εκτός από το να καπαρώσεις μια θέση σε ένα παράδεισο που τελικά κανείς δεν σου είπε που είναι. Κι αν αύριο σου δώσουν μαχαίρι στο χέρι και  δύναμη, θα με περάσεις πάλι από τη πυρά ανθρωπάκο?

ΥΣ. Λες κάτω από τις ίδιες σκέψεις το ΚΚΕ να έχει μετατρέψει τις πορείες του σε λιτανεία του επιταφίου κι εγώ το κατηγορώ άδικα?
Αναρωτιέσαι αν πιστεύω σε κάποιο θεό?
Είναι τόσο άπειρο το σύμπαν και ότι κλείνει μέσα του που δεν μου φτάνει μια ζωή για να μπορέσω να σου ονομάσω όλους τους θεούς μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες